HUNTRACTOR KFT

Bemutatkozás

Huntractor Kft

Néhányan – a mezőgazdaságban dolgozók közül – már régóta foglalkoztunk azzal a kérdéssel, hogyan lehetne „feléleszteni” az 1970-es, 80-as évek zászlóshajóját, a Rába Steiger traktort. A legendás gép a Rába Gépgyár sikerterméke volt, gyártása 2001-ben befejeződött. A méltán népszerű erőgépek számtalan példánya a mai napig üzemel, azonban motorikusan már elavultak, felújításra szorulnak. Akik használják és szeretik, már évek óta javítgatják, rendbe hozzák. Mi azonban egy minőségi váltást szerettünk volna megvalósítani: a traktor műszaki paramétereit és felszereltségét korunk elvárásaihoz akartuk igazítani.

Miért döntöttünk éppen a Rába mellett?

Úgy ítéltük meg, hogy a szinte elnyűhetetlennek bizonyuló Rába Steiger traktorok előnyeit megőrizve egy versenyképes, új erőgépet hozhatunk létre. Az előnyök között meg kell említenünk az alábbiakat:

– Tökéletes súlyelosztás
– Pótsúlyozás nélkül kiváló vonóerő leadása – a saját tömeg miatt
– Alacsony fajlagos talajnyomás – mind az ikerkerékkel, mind a szimpla kerékkel
– Egyszerű üzemeltetés
– Szinte elnyűhetetlen váz és nagy teherbírású Rába hidak
– Alacsony szervizköltség

Először csak a motor cseréjében gondolkodtunk, de munkánk során rájöttünk, hogy a tökéletes eredmény eléréséhez ez nem elegendő. 2013-ban megalapítottuk cégünket , a HUNTRACTOR KFT-t, melynek célja, hogy a –bevált és méltán népszerű, a mai napig használatban lévő- Rába Steiger traktorok üzemidejét jelentős használati értéknövelés mellett meghosszabbítsa. Munkánk során kifejezetten törekedtünk arra, hogy magyar szakemberekkel, vállalkozásokkal, vállalkozókkal dolgozzunk.

 

A teljesség igénye nélkül:

  • Tervezési feladatok: Molitus Kft.
  • A kiváló minőségű hűtőrendszer szállítója: Primvol-trade Kft.
  • Eszergályos, marós, cnc munkák: Véfém Kft.
  • Lakatos, hegesztő, plazmavágó és élhajlító munkák: 3K 2000 Kft.
  • Elektronika és a vezérlő szoftver: Silex Kft.
  • Motor: Cummins Inc.
  • Sebességváltó: Liberatus Hungary Kft. (Allison magyarországi képviselete)

A közös munka gyümölcse a HT 300 nehéz, talajművelő mezőgazdasági erőgép kifejlesztése, melynek első darabja 2014-ben készült el és először a 2014-es Bábolnai Gazdanapokon mutatkozott be. Cégünk a 2015-ben megrendezett AGROmashEXPO-n hazai termékfejlesztési különdíjat kapott a HT 300 kifejlesztéséért.

Célunk, hogy a gazdák igényeit magas szinten kielégítő, elérhető árú, széleskörű kényelmi funkciókat biztosító erőgéppel jelenjünk meg a mezőgazdasági gépek piacán.

 

Rátkai István

tulajdonos-ügyvezető