HUNTRACTOR KFT

A Rába-Steiger HT-300 egy újgenerációs nehéz, talajművelő mezőgazdasági erőgép, mely a HUNTRACTOR Kft. fejlesztéseként jött létre.

Cégünk célja, hogy a – bevált és méltán népszerű, a mai napig használatban lévő – Rába Steiger traktorok üzemidejét jelentős használati értéknövelés mellett meghosszabbítsa.

A Rába-Steiger traktor a győri székhelyű Rába Gépgyár sikerterméke volt. A gépek gyártása 2001-ben befejeződött, de számtalan példány a mai napig üzemel. A gépek – döntően a robosztus váz és a nagy teherbírású Rába hidak miatt – szinte elnyűhetetlennek bizonyultak, de motorikusan már elavultak.      A motorok cseréjére számos terv született, ezek közül sok meg is valósult, ami egyértelműen jelzi, hogy ezeknek az erőgépeknek helye van a mai magyar mezőgazdaságban.

Műszaki tény azonban az, hogy csupán a motorok cseréje nem elegendő!

A gépek korszerű átépítéséhez elengedhetetlen:

– a teljes hajtáslánc áttervezése

– a terhelés alatt nem kapcsolható váltómű – mely az eredeti traktor egyik legnagyobb hátrányának tekinthető –  korszerű, terhelés alatt kapcsolható gyártmánnyal történő helyettesítése,

– illetve a vezető munkahelyének – a mai kor követelményei szerinti –  átalakítása.

Cégünk olyan átalakítást dolgozott ki, melynek során az eredeti traktor kedvező tulajdonságait – optimális súlyeloszlásból következő mérsékelt tengelyterhelés, kiváló vontatási készség, könnyű szervizelhetőség – megtartva az új, korszerűbb motor szakszerű beépítésével, a váltómű cseréjével valamint a vezető munkahelyének modernizálásával nemcsak az erőgép élettartamát, hanem  a használati értékét is komplexen növeli.